Profiel Opus '94

Opus '94 is een gemengd koor van ongeveer 50 leden , waarbij vooral plezier in het zingen en kwaliteit voorop staan. Het koor wil zich graag blijven ontwikkelen. Daarnaast vinden we ontspanning en elkaar ontmoeten ook belangrijk.

Het koor zingt vooral klassieke werken, maar vindt het ook leuk om af en toe lichtere muziek te zingen.

In de Thaborkerk in Hengelo is er iedere woensdagavond van 20.00 .. 22.00 uur repetitie, schoolvakanties uitgezonderd.

De afgelopen jaren heeft Opus '94 onder andere uitgevoerd:

 • Het Requiem van G. Fauré
 • The Messiah van G. F. Händel
 • Jesu meines Lebens Leben van D. Buxtehude
 • Het Credo van Vivaldi

Opus '94 doet, als het programma en de agenda het toelaten, mee aan Amusing Hengelo en het koor gaat eens per twee jaar een weekend samen weg. Dit uitstapje wordt gecombineerd met een concert/optreden elders.

Het koor hoopt de komende tijd qua leden aantal te groeien naar zo'n 55 leden, waarbij een goede onderlinge verhouding tussen de stemgroepen belangrijk is.

Opus '94 staat sinds februari 2014 onder leiding van Bram van der Beek. Jos Beunders begeleidt het koor op piano. Voor sommige uitvoeringen maakt Opus '94 voor de begeleiding gebruik van orkest of orgel. Het koor geeft minimaal 2 uitvoeringen per jaar.

Met onderstaande video maakt u kennis met ons koor.

 • Koorfoto
 • MG 8774 500x750
 • IMG 8791 500x755
 • MG 8768 500x750
 • img 1735
 • img 1732
 • MG 8807 500x374-1
 • img 1199 500x333

Toegang tot het Ledenportaal

Privacy verklaring

Bij elk bezoek aan onze site wordt automatisch uw (tijdelijke) ip-adres herkend en zo mogelijk de site of e-mail van herkomst. Wij bewaren en gebruiken deze gegevens niet als individuele (persoons)gegevens, maar alleen om de navigatie en bezochte pagina's van onze site te analyseren om hiermee de bekendheid, functionaliteit en inhoud van onze site (en e-mails) te kunnen verbeteren. Om onze dienstverlening te optimaliseren worden via onze site in zeer beperkte mate zogenaamde cookies op uw computer geplaatst. Zo kunnen wij ervoor zorgen dat u bij een bezoek aan onze site niet herhaaldelijk dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren. Deze gegevens blijven op uw eigen computer en worden door ons niet voor andere doeleinden gebruikt. Overigens is hetgeen in cookies wordt opgeslagen mede afhankelijk van uw eigen browserinstellingen.

E-mailadressen

Wij bewaren en gebruiken uitsluitend e-mail adressen die rechtstreeks aan ons worden opgegeven of waarvan bij opgave duidelijk is dat ze aan ons worden verstrekt. Wij gebruiken een e-mail adres alleen waarvoor dit aan ons is opgegeven en voor zover daarvoor ook toestemming is verleend. Deze toestemming is te allen tijde weer in te trekken via onze site of door dit op een andere wijze aan ons mee te delen. Wij verstrekken nooit e-mail adressen aan derden t.b.v. commerciële doeleinden.
Als u wenst te reageren op ons privacybeleid of als u vindt dat onze site of ons handelen hiermee niet in overeenstemming is, vragen wij u contact met ons op te nemen.

Reageren

In het geval dat wij uw informatie willen gaan gebruiken voor doeleinden, die (nog) niet zijn voorzien in dit privacybeleid, zullen wij dit vooraf meedelen, zodat u uw toestemming hieraan kunt onthouden. Op verzoek verlenen wij aan u toegang tot alle informatie die wij van u vasthouden en bieden wij u de mogelijkheid om eventuele onjuiste gegevens te corrigeren. Hiervoor kunt u contact met ons opnemen.
U kunt reageren door een e-mail te versturen naar het secretariaat.